Vilken HDD-kaddy för min bärbara dator, bärbara dator eller PC?

Stora 17-tums bärbara datorer har det så kallade dubbla hårddiskalternativet. Men de flesta gör det inte. Så vilken HDD-kaddy väljer jag för min bärbara dator? Det här alternativet låter dig ha två hårddiskar i en bärbar dator. Tyvärr finns det här alternativet i de flesta fall inte tillgängligt för mindre storlekar och mindre bärbara datorer. Men tack vare HDD Caddy kan vi lägga till det här alternativet genom att ersätta den optiska enheten (DVD-enhet eller BluRay-enhet) mot en andra hårddisk eller SSD. Med HDD Caddy behöver du inte ha externa hårddiskar eller USB-stick längre.

➽ Välj ditt bärbara / datormärke

Eller kolla till höger på denna sida så ser du en lista över bärbara tillverkare. Om du letar efter rätt HDD-Caddy för din bärbara dator, använd den här listan. Om din bärbara modell inte är listad, skicka ett e-postmeddelande till oss (info@hddcaddy.com) så utser vi dig rätt HDD-kaddy.

Storlekar och mått

Tidigare erbjöds HDD Caddy som universal. Tillgängliga storlekar (av tjocklek) var 7 mm, 9,5 mm och 12,7 mm. Dessa storlekar är fysiskt utrustade i de flesta bärbara modeller. Emellertid använder en del av de befintliga bärbara modellerna egna optiska enheter. Vilket innebär att dessa enheter inte passar i andra bärbara datorer och är skräddarsydda för en specifik bärbar dator eller bärbar datorserie.

  • Till exempel; ramen på den optiska enheten kan inte tas bort
  • Panelen på den optiska enheten har en annan design än standarden. Universal HDD Caddy använder en standardpassning för montering av ramen.
  • Ejektorn är en del av den optiska enheten och kan inte tas bort
  • Monteringsfästena är en del av den optiska enheten och kan inte tas bort
bezel

För vissa bärbara modeller kräver en HDD-Caddy viss fysisk modifiering. Därför listade vi varje HDD-kaddy per märke och modell.

Gränssnittskompatibilitet

En andra fråga är den optiska enhetens gränssnittskompatibilitet. I princip använder de flesta optiska enheter SATA- eller PATA-tekniken. Vår universal HDD Caddy var också känd som 12,7mm SATA 2nd HDD Caddy universal, 12,7mm PATA 2nd HDD Caddy universal, 9,5mm SATA 2nd HDD Caddy universal och 9,5mm PATA 2nd HDD Caddy universal. PATA är också känd som IDE. PATA-anslutningen är föregångaren till SATA och dess teoretiska överföringshastighet är mycket lägre. PATA (IDE) -anslutningen är begränsad till 33, 66, 100 och 133 MB / s. SATA-anslutningen kan uppnå mycket högre överföringshastigheter, nämligen 150 MB / s, 300 MB / s och 600 MB / s. Dessa SATA-överföringshastigheter kallas också SATA1 (1,5 Gigabit), SATA2 (3.0 Gigabit) och SATA3 (6 Gigabit).

Men det fysiska gränssnittet från olika bärbara modeller kan skilja sig åt. Till exempel har vissa bärbara tillverkare utformat sitt eget fysiska gränssnitt för optisk enhet baserat på SATA- och PATA-tekniken. Dataöverföringen är baserad på SATA och PATA elektroniska gränssnitt men den fysiska kontakten är annorlunda. Det är därför möjligt att du inte kan överföra en optisk enhet från en Sony-bärbar dator till en Lenovo-bärbar dator. Universal SATA och PATA-omvandlare kan inkompatibla om kontakten är fysiskt annorlunda.

pata sata

Rätt HDD-kaddy tilldelas varje bärbar varumärke / modell i vår lista.

BIOS och universal SATA / PATA-omvandlare

Ett av de vanligaste problemen är att din bärbara dator inte känner igen den andra hårddisken eller SSD på din bärbara dator med en universal SATA eller PATA HDD Caddy. Detta orsakas av BIOS (“programvara” som kommunicerar med ditt operativsystem och maskinvara) på din bärbara dator. Ursprungligen var en andra hårddisk inte ett alternativ för de flesta bärbara datorer. En del BIOS designades inte för att arbeta med en HDD-kaddy. Problem som kan uppstå är till exempel:

  • Annat än en optisk enhet matar en HDD-Caddy inte ut ett fack. Normalt sänder den optiska enheten en signal till BIOS för att meddela att den optiska enheten är stängd och datorn får läsa det optiska mediet. Om denna signal förblir “öppen” än hårddisken i HDD-Caddy kommer inte att läsas.
  • Relaterade problemet ovan. HDD Caddy kan fungera i vissa bärbara datorer men orsakar onödig CPU-användning under viloläge eftersom signalen inte kan stängas. BIOS skickar hela tiden denna signal.
  • För PATA-gränssnitt kan du inte ha två hårddiskar eller SSD: er på masternivå. På stationär PC men också i vissa bärbara datorer kan du ställa in en av enheten på slav med en jumperinställning. Detta fungerar dock inte om du har två SATA-hårddiskar eller SSD: er. Om du har två enheter på master, startar inte Windows.
cpu

Dessa problem kan uppstå med alla bärbara modeller.

För att förhindra detta problem måste SATA- eller PATA-omvandlarkortet ändras. Modifieringarna på omvandlaren kan vara olika för varje modell. Därför listas HDD-kaddier per märke och modell med de ändringar som krävs för att det ska fungera.

Om din bärbara modell inte är listad, skicka ett e-postmeddelande till oss (info@hddcaddy.nl) så utser vi dig rätt HDD-kaddy.

Välj din bärbara dator:

Asus
Acer
Apple | Macbook Pro & iMac
BTO/Clevo
Dell
Fujitsu
HP
IBM-Lenovo
Lenovo
MSI
Medion
Packard Bell
Panasonic
Samsung
Sony
Toshiba
Compal
Mecer
Zepto
  Eller titta i vår butik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *